Geder gedekød gede kød ged goat boergoat geder
Hundested Geder
Hundested Geder
 

The National Champion Show

Askebakkens Athena
boerged
Superflot feminin boerged.
Opnåede en flot 2. plads.
Nala
nubisk ged

Nubisk pragteksemplar.
Nala fik en flot 3. plads.

To Prægtige Avlsgeder :-)

Det er med stolthed at Askebakkens Geder nu viser sine Dyrskue-resultater frem her på Askebakken I/S's hjemme-side.

Specielt stolt er vi alle af ovenstående to viste avlsgeder, som begge er blandt de avlsgeder, hvis linjer vi for flere år tilbage valgte at basere vores fremtidige avl på.
Siden, har Askebakkens Geder vundet mange flotte præmier på afkom, efter netop disse 2 prakt-eksemplarer, blandt Askebakkens mange geder.
Men, også geden på billedet nedenstående viser en super god nubisk ged, som vi ligeledes har valgt at basere vores fremtidige avl på.

Viste Stemningsbillede ovenstående, er fra Den store ring ved Roskilde Dyrskue i 2009, hvor en 2 års buk efter Askebakkens Athena, opnåede at blive kåret som Skuets Bedste Buk, nemlig Askebakkens Mr. Quick Step.

Flot 1. præmie til Indiana 2

Askebakkens Indiana 2 opnåede en flot 1. præmie.
Set i lyset af, at Askebakkens Indiana 2 få måneder efter skuet læmmede trillinger, var det en meget flot præmiering hun fik tildelt.
Viste billede er ikke fra The National Champion Show, herfra har vi ikke noget billede af Indiana 2.
Derfor vist et billede af hende, fra Roskilde Dyrskue.

 

Udstilling på Roskilde Dyrskue

Bedste udstillingsresulater Askebakkens Boergeder har opnået på Roskilde Dyrskue:

Ærespræmie, Askebakkens 1 års boerbukkekid (2011)
boerbuk
Endnu et bukkekid efter Athena opnåde ærespræmie
Skuets Bedste Buk (2009)
boerbuk
Askebakkens Mr. Quick Step
Skuets Bedste Buk 2009 (her 2008 og ærespræmie)
boerbuk
Skuets Bedste Ged (2006 og 2007)
boerged
Askebakkens Athena
Mor til Skuets Bedste Buk 2009 samt mor til 2 bukkekid, som har opnået 23 point og ærespræmie som 1 års bukkekid (2008 og 2011). Øvrigt afkom udstillet efter Askebakkens Athena har alle opnået 1. præmie.
I 2006 udstillede vi for første gang. Vi havde én ged med; Askebakkens Athena.
Vi var såvel overvældede som glade da Athena tilbage i 2006 blev kåret som den bedste ged af alle på Roskilde Dyrskue. Titlen Skuets Bedste Ged skulle Athena forsvare i 2007, hvor vi valgte at fremvise hende endnu engang. Også i 2007 opnået Athena at blive Skuets Bedste Ged.
Men, medaljen har en bagside. Heldigvis for at Ole havde givet os et godt råd inden vi forlod dyrskuet; sæt Athena i en boks kun med adgang til halm og vand når I kommer hjem. Og hold godt øje med hende, for hun har det ikke helt godt. Næste morgen havde Athena store ødemer på hele kroppen. Vi kaldte naturligvis dyrlæge. Heldigvis klarede Athena den og vi har siden fået mange gode kid efter hende, som også har opnået fine præmier ved Roskilde Dyrskue.
I dag er Athena 11 år. Så hun er en moden dame. Og hendes plads som førerged har hun, trods sin forholdsvis høje alder, fortsat i behold. Godt gået på alle områder, af Askebakkens Athena.
Askebakkens Princess (1. præmie, 2011)

På billedet ses Emilia med sin 1 års boerged.

Bedste udstillingsresulater Askebakkens Nubiske Geder har opnået på Roskilde Dyrskue:

Ærespræmie, Askebakkens Bell (2011)
Sådan ser en ged ud, som ingen fejl har :-).

Emilia med sin ged Askebakkens Bell, ved Roskilde Dyrskue 2011.

Ærespræmie, Askebakkens Painted Annabell (2009)
Emilia med sin 1 års nubiske ged.

På billededet ses en koncentreret 8 årig med sin ged, under fredagens bedømmelse.
Grundet ændret regler på Roskilde Dyrskue, har Askebakkens Painted Annabell skullet regnes som værende ét år ældre end hun reelt er, da dyrskueudvalget for geder, forud for hun skulle have været udstillet som 2 års besluttede, at geder født i henholdsvis november og december nu - modsat tidligere - skulle anses for værende 1 år ældre, end de réelt er, da alderen for geder nu regnes fra 01.01 og ikke fra 01.11, som det tidligere var gældende.
Den eneste tidligere udstillede ged der blev ramt af denne nye regel var Askebakkens Painted Annabell.
For avlere af køddyr er dette en ikke så hensigtsmæssig beslutning, da alle kid læmmet sidst på året er klar til slagtning det efterfølgende år, hvilket ikke er tilfældet for alle kid, når de først læmmes efter årsskiftet.
For Askebakkens Painted Annabell har de nye regler betydet, at det ikke har kunnet betale sig at fremvise hende ved Roskilde Dyrskue, før hun er over 3 år, til stor skuffelse for vores datter Emilia, da Askebakkens Painted Annabell er hendes ged.
Men, Askebakkens Painted Annabell har hygget sig på gården med kid, taget det stille og roligt, og kan igen fra 2012 aldersmæssigt fremvises igen, med bedømmelse af sin réelle alder som vurderet grundlag, for hendes størrelse.
I skrivende stund afventer Emilia spændt på at Askebakkens Painted Annabell læmmer, således at hun kan udstille sin ged ved Roskilde Dyrskue 2012, med nogle flotte kid ved siden.
 

Askebakkens Indiana 2 (23 point i 2008)
En tippet vinder, af de andre udstillere

Denne meget smukke nubiske ged blev i 2008 fremvist sammen med sine 3 nubiske gimmerkid, hvoraf Askebakkens Painted Annabell, er en af hendes kid fra 2008. Painted Annabell har således været med på Roskilde Dyrskue 2 gange.
Askebakkens Geder opnåede i 2008 at have 3 geder med, som opnåede 23 point. En meget fin præmiehøst også i 2008, til Askebakkens Geder.

Ærespræmie, Nala (2008)
nubisk ged

En super Nubisk Avlsged. Nala er b.la. mor til Askebakkens Bell og Askebakkens Spilloppehopper.

 

Roskilde Dyrskue
2011

Askebakkens Bell
Nubisk ged

Askebakkens Bell blev oprangeret som nr. 2 blandt gederne. Et rigtig flot resultat, af en kun 1 års ged. I øvrigt en ged dommerne brugte rigtig lang tid på at bedømme, - trods dommernes grundighed fandt de ingen fejl. Stor ros fra dommerne til denne flotte nubiske 1 års ged.

Askebakkens Boerbukkekid
boerbuk

23 point og ærespræmie.
Askebakkens Geder vandt 2 af 6 ærespræmier, ved årets Dyrskue i Roskilde.

Askebakkens Spilloppehopper
nubisk buk
Flere 1. præmier.

Blandt Askebakkens øvrige 4 geder der opnåede 1. præmie skal Askebakkens Spiloppehopper fremhæves. Dommerne beskrev denne 1 års nubiske buk som "Meget lovende ungbuk, som vi glæder os til at se fremvist ved næste års dyrskue, her på Roskilde". En udfordring Askebakkens Geder gerne tager op. Men ... dette bliver ikke helt uden hindringer, b.la. har bukken efter brud på benet tilbragt tid på Landbohøjskolen i Høje Tåstrup, som fik bukkens ben operereret flot sammen. P.t. afventer vi spændt kid, efter denne lovende nubiske ungbuk.

Copyright ©. Hundested Geder. Mail: Geder.dk@gmail.com. Copyright ©
Lav din egen hjemmeside med mono.net